Kategoriler
Kitap

Nil’de Ölüm – Agatha Christie

Agatha Christie’nin 1937 yılında yayınladığı on yedinci Hercule Poirot kitabı olan Nil’de Ölüm, perdenin arkasındaki birden fazla olayın Poirot tarafından birbiri ile bağlanmasıyla dikkat çeken bir roman…

Kategoriler
Kitap

Mezopotamya’da Cinayet – Agatha Christie

Hercule Poirot serisinin on dördüncü kitabı olan Mezopotamya’da Cinayet’te, Poirot Irak’taki bir arkeolojik kazı evinde işlenen cinayeti araştırır. Kitap, Agatha Christie’nin gezilerinden edindiği derin gözlemlerini yansıtması ve mekanı ustaca kullanıyor olmasıyla dikkat çekicidir…

Kategoriler
Kitap

Doğu Ekspresinde Cinayet – Agatha Christie

Tüm zamanların en bilinen polisiye romanlarından birisi olan Doğu Ekspresinde Cinayet, polisiye türünün kraliçesi Agatha Christie’nin kısıtlı bir zaman ve alan içerisinde karakterler üzerinden karmaşık düğümler yaratıp, bu düğümleri ustaca çözüme kavuşturmasıyla dikkat çekiyor.

Kategoriler
Kitap

Mavi Trenin Esrarı – Agatha Christie

Agatha Christie’nin 1928 yılında yayınladığı, yazarın sekizinci, Hercule Poirot Serisi’nin ise altıncı kitabı olan Mavi Trenin Esrarı (The Mystery of the Blue Train), daha sonra Miss Marple karakterinin evi olacak olan kurgusal St. Mary Mead köyünü tanıtmasıyla ve Poirot’un uşağı George’u ilk gördüğümüz kitap olmasıyla dikkat çekiyor.

Kategoriler
Film

Murder on the Orient Express – Doğu Ekspresinde Cinayet (2017)

Agatha Christie’nin en ünlü hikayesinin modern bir uyarlaması olan film, senaryodaki başarılı değişikliklerle ve oyuncu kadrosuyla göz doldursa da, yönetmen koltuğunda oturan Kenneth Branagh’ın “deneysel” denilebilecek çekim teknikleri sebebiyle sınıfta kalan bir yapım.

Kategoriler
Kitap

Hercule Poirot Kitapları Okuma Sırası

Star Wars izleme sırası tartışmaları gibi, Agatha Christie’nin Hercule Poirot kitapları okuma sırasıyla ilgili olarak da ciddi bir tartışma var. Kimilerin yazarın kitapları yayınladığı sıralamayla okunması gerektiğini söylerken, kimileri de karakterin gelişimini daha iyi görebilmek adına kronolojik sırayla okunması gerektiğini savunuyor. Ben bu tartışma taraflarından ilk grubun içerisinde yer almayı kendime uygun buldum. Kronolojik okumayla […]