Kategoriler
Kitap

Paul Lunde – Şifreler Kitabı

Değerlendirme: 5 / 5.

Ne zamandır şifreleme konusunda bir şeyler yazmadığım için epey şikayet alıyorum. Bu şikayetlerden bir nebze de olsa kurtulabilmek adına, sizlere kitaplığımda çok güzel bir yere sahip olan, Paul Lunde’un çok sevdiğim Şifreler Kitabı’ndan bahsetmek istiyorum.

sifreler-kitabi

Paul Lunde‘un editörlüğünde hazırlanan ve ülkemizde Duygu Akın‘ın çevirisiyle NTV Yayınları‘ndan çıkan Şifreler Kitabı, tarih boyunca kullanılan dillerin, toplumların ve sembollerin tüm sırlarını gözler önüne seriyor.

Şifrelemenin yalnızca karışık matematiksel algoritmalardan ibaret olmadığını, geçmişte ve günümüzde, insanların günlük hayatta kullandığı birçok şifreyi anlatarak kanıtlayan Şifreler Kitabı, toplamda 13 bölümden oluşuyor.

Kitabı okurken, ilk insanların kullandığı şifreleri anlatan “İlk Şifreler” isimli birinci bölümden, dijital çağda kullanılan şifreleri anlatan “Dijital Çağ” isimli son bölüme kadar şifrelemenin tarihsel değişimine tanık oluyorsunuz.

Şifreleme konusuna merak duyuyorsanız, zengin görsellere sahip olan bu kitabı kısa sürede eğlenerek bitireceğinize ve sonrasına kütüphanenizde güzel bir yere yerleştireceğinize eminim.

Tarih boyunca dillerin, toplumların ve sembollerin gizemini gözler önüne seren bu kitapta şifreleri oluşturmanın ve kırmanın gizemli dünyasına girecek ve bu şifrelerin hem insanlığın gelişimine hem de insanların kötü emellerinin maskelenmesine nasıl katkıda bulunduğunu göreceksiniz.

İlk insan topluluklarının geliştirdiği karmaşık şifrelerden günümüzün dijital şifreleme sistemlerine kadar her türden şifrenin kullanım yönteminin incelendiği kitapta yer alan bazı şifreler şunlar:

Hiyeroglifler – Mors Alfabesi – İlk Petroglifler – Para Birimi ve Sahte Paralar – Bayrak İşaretleri – Hayvanların İzini Sürmek – Çivi Yazısı – Dini Semboller – Alfabeler – Sayı Sistemleri – Phaistos Diski – Maya Bilmecesi – Da Vinci Şifresi – Zodyak’ın Mirası – Kafiyeli Cockney Argosu – Askeri Haritalar – Graffiti – Takvimler – DNA – Farmasonlar – Vitray Pencereler – Doğada Yaşamın İşaretleri – Armacılık – Dünya Dışı Varlıklar – İlk Bilgisayarlar – Müziğin Tanımlanması – Bilinçdışı – Enigma

Tanıtım bülteninden…

Bir Cevap Yazın