Toplum iyilikten, güzellikten o denli uzaklaştı ki, ülkedeki tüm haber söylemleri, yaşananları ve yaşanacakları meşrulaştırmak üzerine kuruluyor artık. Asıl görevlerinin başında siyasileri denetlemek ve halk adına siyasilerin üzerinde psikolojik baskı oluşturarak onları doğru yolda tutmak gelen medya kuruluşlarının yaptığı tek şey, hükumetin kurmak istediği düzene yönelik olarak toplumu alıştırmak olmuş; siyasilerden tamamen bağımsız olması gereken medya, hükumetin bir kurumu haline gelmiştir.
Ne yazık ki toplumun büyük bir bölümü yalnızca kendisine verileni alan, medyadan ve özellikle de hükumetten duyduğu her şeyi sorgulamaksızın kabul eden insanlardan oluşuyor. Bu yüzden, yapılmaya çalışanın farkında olan bizler, meşrulaştırılmaya çalışılan kötülüklere karşı ilk tepkiyi basın-yayın kuruluşlarının karşısına çıkarak göstermeliyiz.
Medyadaki her haberi yakından takip etmeli, yanlış ya da yalan her haberin karşısına çıkmalıyız. Ülkemizde yaşanan son toplumsal olaylardan birisinin neticesinde, Türkiye’deki haberciliğe ve olması gereken gerçek haberciliğe güzel bir örnek.


Murat Yıkılmaz sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.