Kategoriler
Araçlar

Google Drive – İnternet Bağlantısı Sorunu

Google’ın bulut depolama hizmeti olan Google Drive’ı çıktığında denemiş ancak kurulum aşamasında Google Drive cannot connect to the Internet şeklinde bir hatayla karşılaşmıştım. Güvenlik sebebiyle kapattığım portlardan dolayıdır diyerek, sonradan portlarımı açıp tekrar deneme kararı almıştım.

Bugün portları açıp deneyince sorunun çözülmediğini fark ettim ve Google yardım merkezinde biraz arama yaptım. Sorun, Google’ın basit  bir karakter kodlama hatasından kaynaklanıyormuş. Sorunu çözüp Google Drive’ı kullanmak isterseniz ya Google’ın çözmesini bekleyecek, sorun çözüldükten sonra yeni kurulumu indireceksiniz ya da aşağıdaki yöntemle basitçe halledeceksiniz.

C:UsersMurat YıkılmazAppDataLocalGoogleDrive

Yukarıda siyahla belirttiğim bölüm benim Windows kullanıcı adım. Sorun da buradan kaynaklanıyor, kullanıcı adım UTF-8 karakter dizimine uymadığı için hata veriyor. Yapacağınız işlem kullanıcı adınızı UTF-8 Encoder ile UTF-8 karakter dizimine şifrelemek ve aşağıdaki gibi bir dizin oluşturmak:

C:UsersMurat YıkılmazAppDataLocalGoogleDrive

Tabii bir de ilk dizindeki tüm dosyaları oluşturduğunuz yeni dizine kopyalamanız gerekiyor. Kopyalama işlemi sona erdiğinde Google Drive’ı yeniden çalıştırmayı deneyin. Sorunsuz bir şekilde çalışacaktır.

Not: Dizinler Windows 7 işletim sistemine göre verilmiştir.

Bir Cevap Yazın